Elválasztó
A kosárban termékek vannak! Kattintson ide a fizetéshez! Ha segítségre lenne szüksége a rendeléshez
kérjük hívja az alábbi telefonszámot: +36(70)424-0030
Szöllösi

Szöllösi PRÉMIUM BORHÁZ

Szöllösi

Mettűl jobb bort iszol attúl lesz jobb véred...

Családi borászatunk, a SZÖLLŐSI Pincészet, mint a Neszmélyi Borvidék egyik legjelentősebb szőlészeti-borászati vállalkozása Budapesttől 65 km-re nyugatra, Neszmély központjában található.

BORVIDÉK:

A Neszmélyi borvidéken a szőlőtermesztés történelmi hagyományai a Római birodalom korára vezethetők vissza. A Gerecse-hegység Dunára néző hegyoldalain Probus császár idejében a rómaiak telepítették az első szőlőtőkéket.

ÜLTETVÉNY:

A Neszmélyi Borvidék kiemelt szőlőfajtáit termesztjük 35 hektár saját szőlőterületünkön, melyből 22 hektár új telepítésű, további 40 hektár területről integrálunk szőlőt. PINCE: Historikus hangulatú pincénket gróf Zichy Miklós építtette 1830-ban. Megvásárlásával és helyreállításával az egyik legszebb földalatti bortároló jött létre, benne a régi hagyomány találkozik a korszerű technológiával. A pince klímája tökéletes, 4.000 hektoliter hűthető rozsdamentes fémtartályban és 200 hektoliter barrique tölgyfahordóban érlelődnek a szebbnél szebb borok.

SIKEREINK: Boraink nemzetközi, országos és helyi borversenyeken kiemelkedő eredményeket érnek el. A számtalan szakmai elismerés, díj, a pince szentély-szerű bormúzeumában rendezett hangulatos kóstoló ceremóniák, a megannyi elégedett fogyasztó az alapja, hogy családi borgazdaságunk egyedülálló módon, alig tíz év alatt eljutott oda, hogy 2009-ben az ÉV PINCÉSZETÉNEK válasszák. 2015-ben az ÉV Bortermelője díjat szerezte meg Szöllősi Mihály.

KÜLDETÉSÜNK: A neszmélyi borok világhírnevének a visszaszerzése és a kulturált borfogyasztás hirdetése..

Facebook Twitter Google+ Pinterest
×

BEJELENTKEZÉS