Elválasztó
A kosárban termékek vannak! Kattintson ide a fizetéshez! Ha segítségre lenne szüksége a rendeléshez
kérjük hívja az alábbi telefonszámot: +36(70)424-0030
Molnár pincészet

Molnár pincészet PRÉMIUM BORHÁZ

Molnár pincészet
Molnár pincészet Pincészetünket 1996-ban alapítottuk meg az egri Szépasszony-völgyben. A többgenerációs szőlőművelő és borászati tapasztalatra épülő pincészet feldolgozó részét feleségem szüleitől vettük át , akik mai napig részt vállalnak szőlőművelő munkában. Családi gazdaságként folytatjuk tevékenységünket. A borászati feldolgozó, a szőlőművelő gépek telephelye, a szőlőterületek közelsége miatt Felnémeten található.

Elsősorban vörös, jóval kevesebb fehér szőlőterületünk van. Néhány szót a technológiáról. Oxidatív borok előállításával foglalkozunk, irányított erjesztést alkalmazunk. Az illatos fehér fajtákat 8-12 órán át héján áztatjuk az intenzív íz és illatanyagok kinyerése céljából. A vörös szőlőt 2-3 hétig héján erjesztjük, 24-36 hónapig 5 és 10 hl-es ászok hordóban érleljük, majd palackosan vagy lédig formában kerülnek eladásra boraink. Barrique hordóinkba a legtöbbet ígérő vörösboraink kerülnek. Az Egri Leányka tölgyfa-, a Chardonnay kőrishordós érlelést kap. Kedvező évjáratban, megfelelő hőmérsékleti viszonyok között Jégbort is készítünk. Nagy a fajtaválasztékunk, a fehér és vörös mellett igen kedveltek rozé boraink is. .

Feleségem borász és borbírálói képesítéssel rendelkezik, ő irányítja a feldolgozást. A Szépasszony-völgyben a 16-os pincében találják meg borainkat. Hosszú évek szorgalmas munkájával építettük fel a Molnár Pincészetet aminek továbbvitele a fiam feladata lesz. A generáció legfiatalabb tagja, Molnár Gergely a Corvinus Egyetem Kertészmérnöki karán folytatja tanulmányait. A borászat ma már rendelkezik a modern szőlő-feldolgozáshoz és borkészítéshez szükséges eszközökkel, saját szőlőművelő gépekkel. Mindemellett megőrizte a tradicionális értékeket. Hangsúlyt fektet a hosszú tölgyfahordós érlelésre. A jó minőséggel szeretné megtartani vásárlóit.

SZŐLÉSZET

A szőlőbirtokunk területei az egri borvidéken, Eger, Andornaktálya és Egerbakta határaiban terülnek el. A családunk 17 hektár területen gazdálkodik. A jó bor mindent eldöntő alapja a szőlőhegyen keresendő. A szőlő telepítése során az volt a célkitűzésünk, hogy olyan termőtalajjal, fekvéssel rendelkező dűlőket, olyan szőlőfajtákat válasszunk, melyek a későbbiek során kiváló minőségű alapanyagot biztosítanak borászatunk számára. A megfelelő terméskorlátozással, figyelembe véve a fajta sajátosságait, további minőség emelkedést érünk el. Szőlőművelő gyökereink az Egerhez csatolt Felnémethez kötnek minket, ezért a területek nagy része ott található. Molnár László.

Facebook Twitter Google+ Pinterest
×

BEJELENTKEZÉS