Elválasztó
A kosárban termékek vannak! Kattintson ide a fizetéshez! Ha segítségre lenne szüksége a rendeléshez
kérjük hívja az alábbi telefonszámot: +36(70)424-0030
Bogdán Birtok

Bogdán Birtok PRÉMIUM BORHÁZ

Bárdos és fia
A szőlőművelést a családban immáron az ötödik generáció viszi tovább, akik a kezdetektől törzsgyökeres Somlószőlősiek (a hegy lábán elterülő falu) voltak. Az első generáció tagja az ükapa, Molnár Péter, aki 1859-ben született. A következő nemzedék a veje, az 1896- ban született Tolner Dániel.

A harmadik generáció a nagyapával kezdődött, id. Bogdán József, 1923-ban született, majd 1953-tól ismét egy újabb nemzedék lépett színre ifj. Bogdán József születésével. A jelenlegi korosztály pedig 1977-től 1989-ig bezárólag „képviselteti magát”. A dédapa vincellérként dolgozott a hegy somlószőlősi oldalán, ami egy 399 négyszögöl kisparaszti birtokot jelentett (1négyszögöl = 3,6 nm). Az ifj. Bogdán József – a birtok jelenlegi ügyvezető igazgatója - érettségi ajándékként 300 négyszögöl területet kapott, amin felújították a pincét, betelepítették szőlővel, majd elkezdték a szomszédos területeket felvásárolni, így kibővültek 700 négyszögölre. A 80-as évek végén a Badacsonyi Állami Gazdaság felszámolását követően további területeket vettek, mert akkorra kialakult, hogy Levente és Lehel – az ötödik generáció tagjai - a későbbiekben a szőlészettel foglalkoznak.

A birtok növekedésével egyre bővült a hozzá ezer szállal kötődő szomszédi és baráti kör, finomra szőve a Somló társadalmi szövetét. Ez az a történelem, amely áthatja a Bogdán Birtok jelenét, mindennapjait, és soha nem engedi szem elől téveszteni a gyökereket.

A Bogdán Birtok a Somlón, a maga 17 hektáros, dinamikusan fejlődő családi vállalkozásával a hegy egyik legnagyobb termelője.
Facebook Twitter Google+ Pinterest
Somlói Tramini 3 900 HUF egységár
×

BEJELENTKEZÉS